Preventivni pregled

Na preventivnih posvetih naši specialisti opravijo temeljit pregled zobovja, mehkih in obzobnih tkiv. Če je potrebno se izvede rentgensko slikanje zob, katerega opravimo kar v ordinaciji. Na podlagi danih podatkov in razgovora se nato dogovorimo o potrebnih posegih, in pripravimo program terapije s terminskim planom in stroški storitev.

Preventivne preglede je potrebno opravljati redno, za frekvenco pa lahko dogovorite s terapevtom. Za paciente s povečanim tveganjem za razvoj ustnih obolenj, kot so n.pr. kadilci, je priporočljivo redno obiskovanje zobozdravnika. Pogostejše preventivne preglede priporočamo tudi nosečnicam.

Preventivne preglede in nadaljnje kontrole v naši ambulanti ne zaračunavamo.

Za zdravje svojih zob lahko največ naredite sami s pravilno in redno higieno ustne votline. Med posvetom z našimi strokovnjaki boste dobili potrebne informacije o pravilni negi zob in obzobnih tkiv glede na specifiko vaših zob. Naučili vas bomo pravilne tehnike uporabe ščetke,medzobnih ščetk in nitke ter vas poučili o uporabi zobnih past in vas opozorili na pogoste napake pri zobni higieni.